Marijn Ouwehand USA

All-State Ranking

Hallo iedereen,

Even een kort berichtje.

Vandaag kwamen de Rankings binnen van All-State. 

In die rankings staan hoeveelste je bent geworden in de hele district. Bij mij is de district alle scholen in de stad Lincoln en omgeving, ± 15 km radius.

Van de tweede tenoren ben ik nummer 1, dit houdt in dat ik de hoogste score had bij de auditie van alle tweede tenoren in en om Lincoln.

Dit is een ontzettende eer. Dit houdt in dat ik auditie mag doen voor de solo van Loch Lomond en voor de solo van Rejoice.

Ik ben zo ontzettend blij :D

Groetjes,

Marijn

Optreden, optreden en nog eens optreden...

Hallo iedereen!

Lange tijd niets meer van me laten horen, sorry daarvoor.
Er is veel gebeurd de laatste tijd, ik probeer het zo goed mogelijk samen te vatten.
Vorige week maandag bood de school aan om een dag te zingen in plaats van naar school te gaan.
Dat hab ik natuurlijk gedaan, ik heb er geen moment spijt van gehad. Het was geweldig. 
Ne naam van het gebeuren was het 'UNL's Men's choral festival'.
We kregen aan het begin van de dag 3 muziekstukken en aan het eind van de dag gingen we die opvoeren.
Klonk erg mooi.

De paar dagen erna was er een optreden van de Jazzband van UNL, UNL is de Universiteit van Nebraska-Lincoln. Een onderdeel van de universiteit is de muziekafdeling. Die muziekafdeling is een compleet apart gebouw waar gewoon een conservatorium is.
Dat was geniaal!! Ze speelden alleen eigen composities en arrangementen. Een iemand had een arrangement gemaakt van het lied Sugar van Stanely Turrentine. Dat was zo ontzettend mooi!

Ook had ik een optreden met Prep Jazz, de big band waar ik in zit.
De liedjes die we speelden waren: In the mood, Embracable you en Indiana
Ik was niet zo trots dat ik in die bigband van school op mocht treden.
Als ik hier in de lente was geweest had ik auditie kunnen doen voor Jazz I, Dat is de beste big band op school. Het is niet anders.

Dan een tijdje niets gebeurd....

En dan had ik gister een optreden met Chamber Choir en Varsity Choir.
Ging geweldig! Heerlijk om te zingen met mensen die ook goed kunnen zingen in een koor, ooh je moest eens horen...
Ze hebben video opnames gemaakt van dat concert en ik zou een kopietje krijgen, zodra ik die krijg zal ik het online zetten op mijn fotopagina.
Mooi in een geleende smoking van school optreden.

Vandaag was de uitslag van het All-State koor.
en ............... IK ZIT IN HET ALL-STATE KOOR!!!!!!!!!!
Laughing
 
Ik was een van de 5 tenoren van de hele school die in het koor mogen optreden.
Later krijg ik meer details over hoe en wat.
Zodra ik meer weet zal ik het hier vertellen.

Groetjes!

Marijn

Show band, Encore 43, Colorado, Concert, Auditie en Stuff...

Hallo iedereen!
 
Ten eerste sorry dat ik zo'n lange tijd niets van me heb laten horen. Ik heb wel een goede reden, ik ben namelijk heeeeel druk geweest.
Wat willen jullie eerst: PRETTY AWESOME, AWESOME of OMGWFTBBQ news.
We beginnen maar met het PRETTY AWESOME nieuws: ik heb een pak van ongeveer 200 a4tjes gekregen met muziek. Het zijn de 20 liedjes voor Encore 4, dat is een musical die we in het begin van volgend kalenderjaar gaan opvoeren.
Nu naar het AWESOME nieuws: Morgen heb ik een optreden met Varsity choir. We gaan het lied Afternoon on a Hill doen. Dat is een prachtig lied. Dat is ook een stuk wat gebruikt kan worden voor de auditie op zaterdag.
Zaterdag moet ik auditie doen om misschien mee te mogen met het All-State Choir van Nebraska. Elk jaar hebben alle staten een koor met hun beste mensen, ik ga auditie doen. Mocht ik door gaan dan zit ik in dat hele speciale koor. De kans is klein dat ik daarbij mee mag doen, maar nooit geschoten altijd mis. Als ik door zou gaan zou dat een geweldige ervaring zijn.
owkee ik heb geen andere rare woorden voor goed nieuws dus noem ik het maar gewoon goed nieuws.
Nu naar het goede nieuws: IK ZIT IN SHOW BAND!!!!!!! Dit betekend dat ik met het Varsity Show Choir, Resonance, mee mag op tournee door 3 verschillende staten om mee te doen in wedstrijden. (niet dat ik veel van de omgeving daar zie, maarja...)
En nu het nieuws waar iedereen op heeft zitten wachten het "O My God What The F*** Barbeque" nieuws:
Colorado!

Afgelopen woensdag tot en met maandag morgen ben in Colorado geweest (Colorado is spaans voor felrood (it's fun to learn! ('cause knowlege is power!)))
Woensdagavond gingen we naar het huis van Rachael, Dat is de regioleidster van AYUSA, dat is de organisatie die mijn uitwisseling in de Verenigde staten regelt.
Toen iedereen daar was aangekomen zijn we naar de bioscoop gegaan. Na een film waar we met z'n allen naartoe zijn geweest zijn we naar het station van Lincoln gelopen.
Na een 8 uur durende treinreis kwamen we aan in Denver, de hoofdstad van de staat Colorado. Van de 8 uur durende reis merkte ik niet zo veel want ik was moe en heb de hele tijd geslapen onderweg.
Na een beetje sightseeing en winkelen gingen we eten in het Hard Rock Café in Denver.
Een lekkere rustige dag begonnen we mee. Daarna naar het hotel lekker nog even het zwembad in en lekker slapen.
De tweede dag was drukker. we ginen naar het Sience en Nature museum, het was een kruising tussen de Twentsche Welle en NEMO. Het was ontzettend leuk.
Daarna gingen we naar Elitch Gardens. Dat is een pretpark, ter grote van Hellendoorn en de atracties van Walibi World.
Ik heb me daar erg vermaakt. Na het bezoek aan het pretpark gingen we met z'n allen met de bus naar Colorado Springs.
Daar zijn we direct het bed in gedoken om de volgende morgen weer fris en vrolijk naar Pikes Peak te gaan.
Pikes Peak is een berg in de buurt van Colorado Springs, met hoogte van 5 km boven zeeniveau. (daar ben ik dan als hollander die gewend is om ongeveer 45 meter boven zeeniveau te leven)
Het was geweldig! Adembenemend uitzicht.
Nadat we weer beneden waren gingen we voor lunch naar een dorpje en dat vond ik wel zo bijzonder. In dat dorpje had je op elke hoek van de straat een waterstraal met vers bronwater. Ik heb een tour door de stad gedaan en geprobeerd zo veel mogelijk te proeven.
er was er een die smaakte naar Spa Rood. Ja, er zat koolzuur in. Vraag me niet hoe het kan, maar lekker... OH! (als je oh zegt oofd van rechts naar links bewegen met ogen dicht, en kort o geluid) (jammer dat ik het niet voor kan doen :p)
Daarna naar het olympisch trainingscentrum. Hier heb ik persoonlijks niet zo veel mee, maar voor de studenten die het wel leuk vinden was het helemaal geniaal.
Hierna lekker italiaans gegeten en later in het hotel gezwommen in het zwembad.
De volgende ochtend gingen we naar de Garden of the Gods. Dit mooiste plekje op aarde kan ik niet met woorden beschrijven. hiervoor moet je echt de foto's zien.
Alle foto's staan op de site http://gallery.me.com/marijnouwehand/ de link staat ook op deze pagina in de linkerkolom.
Na de Garden of the Gods gingen we naar het grootste opleidingscentrum van de amerikaanse luchtmacht. Dit was zeer interressant, alleen net als bij het olymisch opleidingscentrum was dit niet echt voor mij. Het was wel interressant, maar het boeide me niet ofzo.
Hierna was het al weer tijd voor afscheid. en toen begon de terugreis weer met bus en trein.

Als jullie vragen hebben stel ze gerust hieronder in een reactie.

Groetjes,

Marijn

P.s. Wel het hele verhaal lezen, het is de moeite waard :p

Rare dag, gister...

Hallo iedereen!

Gister was het Homecoming dag.

Ik zal het proberen te beschrijven:

's Ochtends opstaan, voor school even langs de supermarkt gereden om wat heerlijke Beemster kaas te kopen, daarna naar school. 

Tijdens de eerste les van de dag, Health, kwam de vice-principal langs om de hele les te praten over de manier van dansen die volgens hun niet toelaatbaar is. De naam van die dans is Grinding, dit heet in Nederland Bubbling. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Bubbling) Ik begrijp na de disco van gisteravond waarom veel ouders geschokt zijn dat hun kinderen dat doen. Het is waarschijnlijk heel fijn om te doen, maar iedereen om je heen vind het maar niets. (of zoals ze hier zeggen " Get a room" )

Na health class hadden we 10 minuten Jazzband. Na die 10 minuten gingen we allemaal naar de Gymzaal. Hier was een Pep-Rally.(foto's en filmpjes later vandaag online op http://gallery.me.com/marijnouwehand/ )  Dit was allemaal heel gezellig en er was een goede sfeer.

Hierna had ik US History. We hadden afgesproken dat we een Food Day gingen houden die dag. Dus iedereen had wat te eten mee, vandaar die kaas. We gingen namelijk pannenkoeken maken in de klas. Iemand had een kooksetje meegenomen. Hier is kaas in een pannenkoek iets heel raars. Dus ik heb ze het laten proeven, iedereen vond het heerlijk 

Laughing
.

Hierna had ik weer gewoon de 2 koren en Digital Art class.

Na school ging ik direct naar Seacrest Field. Dit is het American Football veld van alle public schools in Lincoln. In plaats van een groot veld naast elke school te bouwen hebben ze op een aparte plek een groot veld gemaakt. Hier was de wedstrijd tegen North Platte, een team dat 4 uur moet reizen om in Lincoln te komen. Er waren maar een stuk of 15 supporters voor de tegenpartij, best zielig aangezien ze met 18 tegen 36 hadden verloren...

Na de wedstrijd ging ik naar huis en maakte ik me klaar voor de Homecoming disco.

ik ging met de exchange students als een groep. Dit was heel gezellig. Voordetijd gingen we eten bij een soort van De Wok Mr. Hu, dat was heel gezellig.

De dans zelf was overgeorganiseerd. Er stond een gast naast een box het aantal decibel te meten.

Dat vond ik zelf een beetje to much...

Verder was alles gratis tijdens de dans. Chips, Pepsi en ander spul.

Iedereen drinkt hier trouwens Pepsi. Dat is vooral omdat er een Pepsi fabriek in Lincoln is. 

Dat was alles zo'n beetje...

Groetjes,

Marijn 

Spirit week, Homecoming, Show Choir Band en Pep band

Hallo iedereen! 

Deze week op school is Spirit Week.
Dat is de week wat wordt afgesloten met Homecoming, dat is op vrijdag.
In de spirit week is elke dag een ander thema.
Maandag was dat : Tie die day
Dinsdag was dat : Fashion disaster
vandaag is dat: Fan day
morgen is dat: Animals
en vrijdag is het thema: Lincoln South West
Vrijdag is een speciale dag, alle leerlingen worden uit de klassen gehaald en moeten naar de gymzaal.
In de gymzaal is een pep-ralley voor de American Football spelers. Die moeten die middag spelen tegen een andere school.
Na school is er een football wedstrijd met alles erop en eraan.
Daarna gaat iedereen naar huis en maakt zich klaar voor die avond.
Die avond is de 'Homecoming Dance' een disco waar al mijn vrienden niet naartoe willen omdat er bij schoolfeesten een rare manier van dansen is. Ik begrijp nu nog niet hoe die gaat, maar ik kom er vanzelf wel achter.
Ik ga met alle exchange students als een groep naar het feest.
Voor de tijd gaan we uit eten.

Vandaag heb ik auditie gedaan voor Show Choir Band.
Het ging erg goed. En de 2 mensen die beoordeelden waren erg aardig en keken erg positief.
Zodra ik weet of ik mee mag op tour met Show Choir zet ik het op mijn blog.

Gister heb ik gespeeld voor het 'oppep band' tijdens een volleybal wedstrijd.
Was heel erg leuk. Foto's komen binnenkort.

Groetjes,

Marijn 

Foto's van Bowlen

We zijn vanavond wezen bowlen.

de foto's staan op : http://gallery.me.com/marijnouwehand

Groet,

Marijn 

Foto's

Hallo iedereen,

Graag wil ik iedereen bedanken die die onwijs lieve reacties op deze site hebben gezet. Ik wardeer dat enorm. 

De laatste dagen is er eigenlijk niets gebeurd.

Zodra er weer wat is zal ik het hier op zetten.

Ik heb nu (eindelijk) alle foto's van New York online staan.

het staat op  http://gallery.me.com/marijnouwehand

Veel kijkplezier!

Marijn 

Even een kort berichtje over vandaag en morgen

En vandaag overdag  hebben we met Chamber Choir een nieuw lied gedaan.
Dat lied is zo mooi!!! het heet Wade in de Water. (http://www.youtube.com/watch?v=lIXqh63qyu4)
 
Vanavond ben ik naar de US Navy band "Country Current" geweest.
het was helemaal geweldig. Het was échte Amerikaanse Country en Bluegrass muziek.
Ik heb een uur lang op het puntje van mijn stoel met open mond geluisterd.
 
Morgen mag ik  met alle mensen die in een koor zitten op onze school (meer dan 200 man) het nationale volkslied zingen voor een American Football wedstrijd (wat een enorme eer is).
 
Ook ga ik binnenkort mee met het eerste tripje naar Colorado!
We gaan daar zóveel doen. Onder andere: Denver; Mint, Capitol, 16th Street Mall, Brown Palace, Museum of Natural History & Science, Six Flags Elitch Gardens, Colorado Springs; Garden of the Gods, Olympic Training Center, Air Force Academy, Pikes Peak, Manitou Springs en een pizza/pool party! 
 
Ik verheug me er erg op. 
 
Dus, veel leuks gedaan en veel leuks voor de boeg!! 
 
Wel jammer dat ik niet bij het nieuwe Tor seizoen aanwezig kan zijn.
Frown
 
De BigBand waar ik op school bij meespeel is heel erg beginnersniveau.
Is niets mis mee, maar wel jammer dat ik op dat niveau weinig uitdaging heb.
Maar ja, de 2 koren waar ik bij zit is topniveau dus dat compenseert weer.
Ook ga ik binnenkort beginnen met spelen in het begeleidingsorkest van een musical op school. Ik denk dat ik dan wel weer veel uitdaging heb met bassen. 
 
Over all, I have nothing to complain about. 
 
Tot het volgende berichtje! 

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active