Marijn Ouwehand USA

Thanksgiving & Red Friday

Hallo iedereen,

Afgelopen donderdag was het Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waar onwijs veel wordt gegeten (onder andere een enorme kalkoen). Het was onwijs gezellig en ik heb ook lekker veel gegeten.

De dag erna heet Black Friday, Het heet zo omdat die dag mensen midden in de nacht gaan winkelen met de reden dat het kerstseizoen is begonnen. Veel winkels hebben enorme kortingen, alleen de oplage van producten met die korting is zeer zeer beperkt. Bijvoorbeeld verkocht een winkel genaamd Target televisies met 500 dollar korting. Het probleem was dat ze maar 5 televisies hadden, dus gingen veel mensen voor die winkel kamperen zodat ze als eerste die televisie konden krijgen.
Compleet belachelijk dus…

Ik ben niet naar de winkel geweest midden in de nacht. Ik heb lekker uit geslapen en daarna heb ik een pakje dat mijn ouders hebben opgestuurd opgehaald op het postkantoor. Onderweg terug in de auto heb ik mijn eerste pepernoten van het jaar gehad. Heerlijk!

Vrijdag ochtend heb ik een smsje gekregen van mijn goede vriend Christian, Hij zit ook op Southwest High School en zit ook in beide koren, hij had een kaartje over en vroeg of ik met hem naar een echte American Football wedstrijd wou. Natuurlijk zei ik ja en het was helemaal geweldig! Ik heb foto's gezet op mijn fotosite.
De wedstrijd was tussen de Nebraska 'Cornhuskers' en de Colorado 'Buffaloes'. Het stadion was uitverkocht, meer dan 85.000 bezoekers. Het stadion is altijd uitverkocht geweest sinds de jaren 60. Echt druk en een geweldige ervaring.
De kleur van de Nebraska Cornhuskers is rood en hun slogan is "Go Big Red"
Daarom Red Friday in de titel van dit verhaal.

Nou ja, Groetjes!

Marijn

Reacties

Reacties

basje

jea pepernoten zijn cool.

De foto's zijn briljant en wat een boel trombones...

Marijn

Niet alleen trombones!, ik denk dat er een stuk of 20 sousafoons waren :D

Buurman Jan

Hey Marijn, alles goed daar ver weg? We hadden al een tijdje niet gekeken maar nu toch weer eens. Leuk om de amerikaanse eigen-aardigheden te lezen (en te zien).
Heb je je gastgezin al pepernoten laten proeven?

Groetjes van ons allemaal.

Valerie

Dear Blogger,

I am sorry to bother you in the comments - I couldn't find your contact information.

We would like to let you know that you have been nominated for the IX11 competition. IX stands for International eXchange and eXperience. Every year we look for the 100 most exiting, inspiring, open-minded bloggers who write about their high-school or university exchange, their expat experience, their au-pair adventure or other experience abroad. You'll find more information here:
http://www.lexiophiles.com/international-exchangeexperience-blogs/ix11-how-the-competition-works


If you don’t want to be included in the nomination list, please let us know by sending me an email (valerie [at] bab.la) and we won´t contact you again.

Best,
Valerie

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active